Hoe lang kan je geopende wijn bewaren?

Er is niet één antwoord op de vraag: ‘hoe lang kan je geopende wijn bewaren’. Dit ligt aan een verschillende factoren. Zet in ieder geval niet de wijn voor een raam, dan gaat de kwaliteit wel erg snel naar beneden. Zonlicht en flessen wijn zijn geen goede vrienden. Kies voor je wijnopslag bij voorkeur een donkere ruimte, waar het niet vriest en ook niet heel warm wordt. Een geopende fles witte wijn zouden wij na 4 dagen niet snel meer aanbevelen (behalve onze chablis, die smaakt na 5 dagen ook nog goed). Een bubbel zouden wij niet snel aanbevelen na 1 tot 2 dagen en een rode wijn na 5 dagen niet meer. Je proeft het waarschijnlijk al snel als je de geopende fles in een glas schenkt.

Bewaar geopende wijn in een klimaatkast

Niet iedereen heeft een professionele klimaatkast of wijnkelder natuurlijk. Dus hoe lang kun je je geopende wijn bewaren? Dat verschilt, maar zorg ervoor dat je de witte vinvan wijnen en onze rosé wel binnen 2 jaar opgedronken hebt, dan ben je in ieder geval verzekerd van een goede kwaliteit. Het maakt niet uit of er een schroefdop of een kurk op zit. De rode wijnen van vinvan kun je 2 tot 10 jaar bewaren, maar dit is erg afhankelijk van de omstandigheden en factoren in de wijn. Koop gewoon niet teveel wijn, wij zorgen ervoor dat onze voorraad wijnen per jaar ‘ververst’ worden. Als je 6 maanden over 1 doos rode wijn doet, koop dan ook 1 doos.

Tip: neem gewoon niet al teveel wijn op voorraad en wees er lief voor. Wij bezorgen liever een keer extra dat je tevreden bent over de kwaliteit dan dat je na 4 jaar een fles witte wijn open maakt en denkt; was dit nu die topwijn? Onze heerlijke wijnen vind je via deze link.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.