Een rode wijnvlek verwijderen? Lees hier hoe!

Het feestje is net even te gezellig en iemand let niet op…Een ongelukje met rode wijn kan natuurlijk gebeuren, geknoei op je mooie kleding. Hoe kan je een rode wijn vlek verwijderen? Ga in ieder geval niet wrijven want dan maak je het alleen maar erger. Boos worden heeft geen zin, blijf vooral kalm. Handel snel, want een oude rode wijnvlek is veel lastiger schoon te krijgen dan een nieuwe.

De tips om een rode wijn vlek te verwijderen

Als je ossengalzeep in huis hebt raden wij aan dit te gebruiken, maar spoel wel eerst de vlek met wat water af (of deppen met een natte doek). Laat de zeep goed intrekken en spoel dit met KOUD water daarna af.

Heb je nog witte wijn in huis? Witte wijn (zonde om die mooie wijnen van ons hiervoor te gebruiken, maar ja, wat moet je?!) kan namelijk ook heel effectief zijn tegen rode wijn vlekken. Giet of dep de witte wijn over de vlek, zodat de gehele vlek bedekt is met de witte wijn.

Zout, bijna iedereen heeft het in huis en het is enorm effectief. Indien je ossengalzeep gebruikt, is zout niet nodig. Maar indien je witte wijn gebruikt om de vlek eruit te halen, wrijf dan voldoende zout in de vlek na het gebruiken van de witte wijn. Hierna kan je het simpelweg in de wasmachine gooien. Gewoon wasmiddel is ook een optie, met een natte doek (denk om de kleur natuurlijk) deppen/ wrijven. Als dit niet gelukt is gebruik dan in het laatste geval schoonmaakazijn, alleen niet ieder kledingstuk gaat je dat in dank afnemen. Of je drinkt witte wijn of champagne, dan zit je altijd veilig..

Hopelijk hebben wij je een handje kunnen helpen, en weet jij de volgende keer hoe jij snel een rode wijn vlek kan verwijderen!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.