Maak indruk met dit heerlijke klassieke rode wijn saus recept

Een klassieke rode wijn saus, het klinkt als iets wat je zou tegenkomen op de menukaart van een fancy restaurant. Of iets wat in de winter bij een chique diner met de schoonfamilie wordt geserveerd. Maar het hoeft geen winter te zijn, en ook niet moeilijk om een heerlijk klassieke rode wijn saus te maken. Hoe maak je dat nu eenvoudig? Hieronder vind je hét klassieke rode wijn saus recept. Heb je nog dat kleine beetje rode wijn over van de avond daarvoor? Dan is dit perfect om te gebruiken voor een rode wijn saus! Werk zo veel mogelijk met verse ingrediënten voor het beste resultaat. Pak de fles wijn, en de overige ingrediënten bij elkaar en koken maar!

Klassieke rode wijn saus ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 300 ml rode wijn (probeer eens onze heerlijke de Callesella Primitivo Di Manduria Doc wijn, een krachtige, kruidige, rode wijn)
  • 200ml runderbouillon
  • 1 theelepel Balsamico
  • Takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 grams roomboter
  • Peper en zout naar behoefte
  • Steelpannetje

Stap voor stap

  1. De teen knoflook, de tijm en de verse sjalotten maak je zo klein mogelijk en dat schep je met laurier door elkaar.
  2. Neem een brede koekenpan en fruit (zacht verhitten met vet) de sjalot 4 tot 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook etc. eraan toe, daarna het vleesfond en kook dit. Dit laat je circa 20 minuten tot de helft inkoken.
  4. Zeef daarna de saus en brengt het opnieuw aan de kook.
  5. Voeg wat peper en zout toe en snijd ijskoude roomboter in stukjes.
  6. Haal de pan van het vuur en pak je garde en meng de koude boter tot het een licht gebonden saus is.
  7. Kook het daarna zeker niet meer maar hou het warm tot je serveer moment.
Als aanvulling kun je nog vers gebakken spekblokjes toevoegen. En als je dan onze stevige rode topwijn (de Callesella Primitivo Di Manduria Doc Riserva) erbij serveert heb je een geweldige maaltijd met een klassieke rode wijn saus recept. Dus wacht niet langer, trek die fles wijn open, en betover je gasten met je kookkunsten! Want het is altijd tijd om een nieuw recept te proberen.

Maak indruk met dit heerlijke klassieke rode wijn saus recept

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.